Rondalles de Hans C. Andersen. Any del llibre i de la lectura 2005. Ressenyes. PARETS INFORMATIU. NÚM 7 (8 de Juliol 2005)

RONDALLES DE HANS ANDERSEN

Il.lustrades per Arthur Rackham. Versió catalana de Josep Carner i Marià Manent.

Barcelona: Editorial Joventut, 1969,

 

          Aquest llibre que us recomano està lligat intimament a l’any de la lectura, enguany fa 200 anys del naixement del seu autor, i també a la meva llarga vida  de “devoradora” de llibres.

Va entrar-hi quan encara començava a llegir i algunes de les seves paraules  eren tan llargues i difícils de pronunciar que m’espantaven  quan, en veu alta, les havia de llegir a classe.

M’han calgut molts anys per anar copsant tot allò que, a través dels seus contes, l’autor ens vol transmetre i cada nova lectura m’aporta encara ara descobriments de mi mateixa i del món que m’envolta. Els contes són com els borrallons de neu, tots ells formen cristalls diferents que es depositen silenciosament en el nostre interior i ens ajuden en aquest cas a comprendre el misteri de la mort, de la vIda, de l’amor, de l’amistat, del sentir-se rebutjat o captivat i moltes altres emocions, sentiments i també patiments.

Alguns dels personatges que hi apareixen tenen tanta força que han esdevingut referents per a molts de nosaltres: la petita Gerda que intentava retrobar al seu estimat Kay, la Sireneta que volia tenir no només cames sinó també ànima; la Princesa de pell fina; l’Aneguet que no era lleig només diferent, i un llarg etc.

Els reculls de contes estan fets a la mida d’aquells lectors que dormim llibres, són com píndoles sedants,   un cada nit i a somiar!!

Mercè Escardó i Bas

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 [email protected]
Free shipping
for orders over 50%