«Abril és el mes dels llibres…» SP@I. Núm.8.Gaseta multicultural de Parets del Vallès. (primavera 2006)

Aviat arribarà el Mes dels llibres, i a la biblioteca,  amb el lema de que “al abril cada llibre val per mil”,  començarem a desgranar les activitats especials que durant tot el mes anirant arribant una darrera l’altre i a les que obrirem  la porta ben oberta el dia 2, amb el Dia Internacional dedicat al Llibre Infantil en honor d’Andersen i la tancarem  per Sant Jordi, dia del llibre a Espanya des del 1926 gràcies al editor Clavel i a un edicte especial del Rei Alfons XIII.

 

Acompanyats del missatge del Dia Internacional, que aquest any ens arriba de Nova Zelanda, amb un cartell de Zak Waipara i el text de l’escriptora  Margaret Mahy, anirem suament lliscant fins el dia 10 que celebrarem  l’aniversari del naixement de la nostra biblioteca.

 

Aquell dia direm els guanyadors del  concurs de redacció, que hem convocat de nou, després de 13 anys,  convidant a menuts i grans a explicar-nos de quina manera volen celebrar els 25 anys de la biblioteca que es compliran l’any vinent, el 2008.

 

I és que podríem fer tantes coses per celebrar aquestes noces de plata entre els llibres i els habitants del nostre poble que volem saber quines són les preferides de tots aquells que us heu fet grans o confieu en fer-ho – i que per molts anys- agombolats per la seva professionalitat però alhora humanitat i compromís.

 

Tretze dies després, per Sant Jordi podreu remenar  llibres nous  o comprar-ne de vells en la paradeta solidaria per ajudar a la ONG Cuarto Mundo, que fa biblioteques al carrer en els indrets més pobres i desfavorits del món, o escoltar contes de cavallers i de dracs  a les 6 de la tarda.

 

Aquell dia els contes seran també els protagonistes gràcies a gairebé una cinquentena de joves que, com estols d’orenetes recent arribades, es desplaçaran a les escoles de primària i a les escoles bressol del nostre poble per, amb la seva veu i la il·lusió de compartir els seus contes preferits, omplir les orelles i els cors dels que els escoltaran amb la màgia de les històries.

 

Cada un d’aquests dies especials ens portarà a descobrir  llibres nous, a  endinsar-nos en la lectura al mateix temps que ens durà noves oportunitats de practicar-la.

 

Però de ben segur que cap d’aquestes celebracions tindrien el mateix sentit sinó existís aquest espai màgic en el que cadascun de nosaltres  pot perdre’s per descobrir-se a si mateix i el món que l’envolta tot llegint: la biblioteca.

 

I partint d’ella i tornat a ella, amb una cinta acolorida que enllaci les 3 celebracions us recomano: per Sant Jordi el  llibre:  “El segrest de la bibliotecària” de la Margaret Mahy, autora del text del dia 2 , que ens ofereix una visió satírica i molt crítica de la biblioteca a través del rapte de la bibliotecària protagonista per uns bandits amb la intenció de cobrar un bon rescat a l’ajuntament.

Bons llibres i felices lectures!!

 

Mercè Escardó i Bas.

Abril és el mes dels llibres..

SP@I.  Núm.8. Gaseta multicultural de Parets del Vallès. (primavera 2006)

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 [email protected]
Free shipping
for orders over 50%