Pedagogs oblidats» publicat al diari AVUI. Bústia ( setembre 2009)

Des del nostre, i vostre, espai d’educació no formal, vull felicitar a l’Ajuntament de Barcelona per la seva publicació periòdica «Barcelona Educació», on sempre trobem complicitats del nostre fer.

 

En especial avui volem agraïr el número que va tancar el curs «L’educació és bella».

 

El seu contingut  deixava palès, amb diverses visons i records, aquest bon fer educatiu que encara porten gravat a la pell i al cor alguns dels nostres avis, infants  llavors,  que  van tenir l’oportunitat de créixer a l’empara dels grans pedagogs.

 

Deia i practicava  Alexandre Galí: «El temps de l’infant és sagrat, fuig i s’escola, no tenim dret a malbaratar-lo» .

 

Caldria tenir-ho  present ara que estem a punt de començar el curs escolar  i  podem intentar recuperar, tan de bó a nivell global però al menys sempre possible a nivell  individual,  l’ensenyament de gran qualitat que ens va brindar  la República, no com un fet aïllat  en algunes escoles sinó públic i  gratuït.

 

Deixem baixar els nostres grans pedagogs de les golfes, no es mereixen ni ells ni els infants d’avui en dia que els hi haguem relegat, ni tampoc oblidat.

 

Gràcies «Barcelona educació» per recordar-nos les bones pràctiques d’en Pere Vergés i de l’institut Escola i fer esment del «silenci Montessori» que m’ha omplert el cor d’enyorança i alhora d’esperançada confiança perquè és ben  cert que el que llavors  es va  sembrar pot encara tornar a florir.

 

Mercè Escardó i  Bas

Biblioteca Infantil  i Juvenil Can Butjosa

Parets del Vallès

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 [email protected]
Free shipping
for orders over 50%