«Tría un àlbum i una obra narrativa d’autors nostrats: Mercè Llimona i Lola Anglada» FARISTOL Núm. 67 (Juny 2010)

 

Amb motiu dels 25 anys de la revista Faristol, i dins la secció d’Opinió, us volíem demanar que, amb unes vint línies (de 70 caràcters) com a màxim, triéssiu una obra de narrativa i un àlbum d’autors dels territoris de parla catalana, tot justificant el perquè. A més a més, si us sembla podeu citar altres obres. Sempre cenyint-vos a l’espai demanat.

Moltes gràcies   

Pep Molist i Joan Portell

Directors de Faristol

 

Narrativa:

Margarida , text i dibuixos de Lola Anglada i Sarriera.

L’he triat perquè  amb les seves il.lustracions em va ajudar a construir el meu imaginari quan era petita, a demés la lectura en veu alta, feta per la mare en català quan a casa, a l’escola, al carrer només sentia i podia parlar en castellà, em va regalar moltes paraules, misterioses llavors, que després van anar omplint-se de significat i em van ajudar a descobrir i estimar  la nostra llengua. Bastants anys després el vaig compartir, ja en l’edició del 1978, amb la meva filla i ha estat com trenar un fil invisible entre tres generacions. Encara ara guarda el tresor de la ingenuïtat de la infància on els animals  parlen i els objectes prenen vida i on tot és possible. M’acompanyen  també d’ella: Monsenyor Llangardaix, en Peret i  un llibret:  Contes d’argent  editat l’any 1934 que l’autora  em va regalar i dedicar.

 

Album il.lustrat

Tic-Tac per  Mercè Llimona

Tenir a les mans un llibre de la Mercè Llimona és aturar el temps i  retrobar al nen interior que tots duem  dins  a través de la sensibilitat i el sentiments que traspuen els seus dibuixos.

L’he triat perquè  em permet teixir fils de tendresa amb els petits  quan els compartim i ens endinsem plegats en aquest món que ella, amb una tranquil·la bellesa,  ens ofereix; un món  on un  rodet de fil pot esdevenir una taula o una closca de nou un meravellós vaixell i on les joguines són flonjes, càlides i prenen vida.

M’agraden també  remirar i rellegir les seves adaptacions dels contes clàssics i populars: La rateta que  escombrava l’escaleta, El soldadet de plom, La Ventafocs, la Donzelleta del mar etc… per la polidesa i honradesa dels seus textos i de les seves il.lustracions.

Tría un àlbum i una obra narrativa d’autors nostrats: Mercè Llimona i Lola Anglada

Mercè  Escardó i Bas

FARISTOL. Núm 67 JUny 2010

 

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 [email protected]
Free shipping
for orders over 50%