«La biblioteca una finestra oberta al món» Agenda Cultural Comarcal n.100 (novembre 1996)

 

 

Al llarg d’aquests deu anys de l’Agenda Cultural hem estat molts centres culturals que hem anat fent camí i que en sortir en les seves pàgines hem pogut mostrar globalment l’ oferta cultural de la nostra comarca, demostrant d’aquesta manera que la cultura no és cosa d’uns ni dels altres sinó de tots, i de com la celebració d’activitats conjuntes en el temps, encara que independents en l’ espai i el tractament, dedicades a un mateix tema o personatge, permet que aquest tema o personatge creixi en contingut i el seu coneixement sigui més ric i més ampli, arribant a més i diferents sectors de població de la nostra comarca i fins i tot una mica més enllà. La Biblioteca Infantil i Juvenil de Can Butjosa és un d’ aquests centres culturals.

 

La nostra biblioteca -nostra, vostra i de tots els que la vulgueu utilitzar- des dels seus primers passos, va demostrar amb les diferents activitats que periòdicament posem en marxa, que una biblioteca pot ser molt més que una casa plena de llibres; lo biblioteca és un centre on un pot mirar a través de les finestres dels seus llibres tot el món que ens envolta, tant el més proper: festes populars, esdeveniments comarcals, etc., com el més llunyà: Dies Internacionals de … , Premis Nobel … amb activitats tan diverses com, entre molts d’altres: Sant Jordi, Mes de la Pau, les Bibliovocances, la TvBiB, Guies de lectura, Visites Didàctiques, Trobades amb autors, exposicions d’il·lustradors … o serveis per a sectors de població amb necessitats especials: Bebeteca, Bibliomòbil … o el fons especial de llibres de tot arreu del món procedent del Premi Catalonia, tot tenint, com a punt de partida o d’ arribada, el llibre i la lectura.

 

Sempre treballant en la delicada línia que separa el món real del fantàstic, amb l’ ajuda incondicional del nostre follet, de la bèstia que encomana les ganes de llegir i de la família dels óssos, reclamant pels nostres petits i joves usuaris els mateixos drets que els adults, que llegim el que valem sense que ningú ens digui on i quan hem de fer-ho, oferint-los, des de la biblioteca, un espai de lectura en llibertat i de qualitat, mitjançant el nostre treball diari que englobem dins 3 objectius prioritaris:

 

l. Ajudar els nens a arribar o ser bons lectors, que sàpiguen escollir les seves lectures i que en gaudeixin.

 

2. Ajudar-los o ser bons usuaris de biblioteca, que siguin capaços de moure-s’hi amb facilitat i sàpiguen trobar la informació que desitgin.

 

3. Fer que, com a persones, adquireixin uns hàbits de comportament específics que els ajudoràn a integrar-se en el poble, en el país, en el món en el qual vivim.

 

D’ aquesta manera la biblioteca assumeix la funció educadora que li correspon dins el concepte de «ciutat educadora» i aconsegueix ser una finestra oberta al món.  

 

La biblioteca infantil i juvenil de Can Butjosa va néixer el 10 d’abril de 1983 fruit d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’ Ajuntament. Està situada a Parets del Vallès, poble de 12.000 habitants a 25 Km de Barcelona. Pertany des d’any 1995 a la Xarxa de Biblioteques de UNESCO (UNAL) i ha guanyat el record català del 1996 pel lector amb carnet de préstec més precoç (només 4 h. de vida).

 

La Biblioteca una finestra oberta al món

Mercè Escardó i Bas

Agenda Cultural Comarcal n. 100 (novembre 1996)

 

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 [email protected]
Free shipping
for orders over 50%